Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    May 2014
    Location
    Canberra
    Posts
    163

    Default Woodman PT310HH problem

    I have the Woodman 12" Planer/Thicknesser with a helical head. While thicknessing 90mm wide boards yesterday with light passes the machine cut out. There was no electrical smell.

    No circuit tripped. Powerpoint still works. Manual mentions:
    Probable cause = "Overload automatic reset has not reset"
    Remedy = "When planer overloads on the circuit breaker built into the motor starter, it takes time for the machine to cool down before restart. Allow unit to adequately cool before attempting restart. If problem persists, check amp setting on the motor starter inside the electrical box."

    Wire connections that I can see look fine. HH moves freely and everything looks clean.

    When I press the green On button there doesn't appear to be any resistance or click - as if it is still in the On position. Emergency Stop button is in the On position (I have never needed to use this but thought I would check that bit out.

    Any ideas? Otherwise I will wait and contact Gregory Machinery tomorrow. Just a real pain today as my daughter and I are in 'full production mode' at the moment.

    Jane

  2. # ADS
    Google Adsense Advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many





     
  3. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Glen Forrest, Western Australia
    Age
    56
    Posts
    268

    Default

    I have the woodfast version of this machine and had a similar problem that baffled for ages. Finally got around to around to doing some investigation and found the cam that operates the micro switch on the dust chute had come loose and would move during operation and cut out the machine. Check for manual to see where it is located, its an easy fix if it is the problem.

    Rick

  4. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Sydney, NSW
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by warrick View Post
    I have the woodfast version of this machine and had a similar problem that baffled for ages. Finally got around to around to doing some investigation and found the cam that operates the micro switch on the dust chute had come loose and would move during operation and cut out the machine. Check for manual to see where it is located, its an easy fix if it is the problem.

    Rick
    I've had the same weird cut out issue as well and from memory it was that for mine too.

Similar Threads

  1. Woodman Table Saw Problem
    By take5 in forum TABLE SAWS & COMBINATIONS
    Replies: 2
    Last Post: 2nd May 2016, 10:54 AM
  2. Woodman PT 310
    By John Samuel in forum WOODWORK - GENERAL
    Replies: 6
    Last Post: 15th Mar 2016, 12:14 AM
  3. Woodman SB-12
    By metester in forum TABLE SAWS & COMBINATIONS
    Replies: 4
    Last Post: 14th Jun 2015, 10:31 AM
  4. GPW 10/12 TS, Woodman SB-12 TS
    By jay h in forum TABLE SAWS & COMBINATIONS
    Replies: 8
    Last Post: 27th Dec 2012, 08:30 AM
  5. Woodman TS220 (MBS 250) saw
    By rev in forum HAND TOOLS - POWERED
    Replies: 2
    Last Post: 9th Jan 2004, 09:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •