Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Needs Pictures Needs Pictures:  0
Picture(s) thanks Picture(s) thanks:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    218

    Default help with monitor/PC

    Just bought new 27inch monitor Asus MT276H and new Computer.

    When I switch the computer on I then have to switch the monitor on.

    With the old PC I would just switch the PC on and the monitor would just come on automatically.

    Any fix for this ( yes I know, no big deal but I am lazy )

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    345

    Default

    I suspect the old monitor had it's power cable plugged into the PC's power supply, and the new one doesn't.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    218

    Default

    I connected the new set up via HDMI cable to PC the other cable from the monitor goes to the power

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Munruben, Qld
    Age
    79
    Posts
    10,028

    Default

    This is probably a power option setting on yuor computer in control panel. You need to have the monitor hibernate or enter power saving mode when you close your computer. You should find these settings in your control panel power options assuming you have win 7 installed on the new computer.
    Reality is no background music.
    Cheers John

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    345

    Default

    Quote Originally Posted by macklin View Post
    I connected the new set up via HDMI cable to PC the other cable from the monitor goes to the power
    There is a power socket in the back of your PC - connect your monitor's power cable here, not to the wall. That way, when you turn on your PC, you also turn on your monitor.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    218

    Default

    Good one.

    OK thanks will give both options a try in a couple of days when I get home.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Eastern Australia
    Posts
    604

    Default

    The power socket on a computer power supply I believe from every one i have seen is a kettle type socket.
    Its also a fairly old idea and not so common on the higher output supplies needed to run modern computers.
    So chances are unless you are going to bodgie up some lead arrangement, there aint no way

Similar Threads

  1. I need a new monitor
    By macca2 in forum COMPUTERS
    Replies: 12
    Last Post: 27th Oct 2008, 12:43 AM
  2. small monitor?
    By Andy Mac in forum COMPUTERS
    Replies: 1
    Last Post: 14th Apr 2008, 08:57 PM
  3. Monitor Stand
    By TexasWoodRat in forum WOODWORK - GENERAL
    Replies: 4
    Last Post: 20th Feb 2007, 10:16 AM
  4. LCD Monitor - What do you have?
    By makka619 in forum NOTHING AT ALL TO DO WITH WOODWORK
    Replies: 16
    Last Post: 3rd Feb 2007, 07:13 PM
  5. Free PC Monitor
    By smidsy in forum WOODTURNING - GENERAL
    Replies: 6
    Last Post: 28th Oct 2004, 11:04 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •