Search:

Type: Posts; User: woodsurfer

Page 1 of 7 1 2 3 4

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    19
    Views
    739

    Ditto on the Stanley 10-598 recommended by Paul...

    Ditto on the Stanley 10-598 recommended by Paul Sellers, apparently not available in Australia, maybe due to retractable blade but available on Amazon from UK at least thats where mine came from,...
  2. Replies
    3
    Views
    489

    SOLD: angle guide

    hi Therapy, ill take it , i can pick up in St Ives, thanks Ross
  3. Replies
    3
    Views
    765

    SOLD: Notice from PO concerning non delivery of...

    Notice from PO concerning non delivery of Package , thanks Ross516964
  4. VICTORIA Hi Thumbsucker, i will take one mujinfang Hong...

    Hi Thumbsucker, i will take one mujinfang Hong Kong style small block plane thanks Ross
  5. Replies
    3
    Views
    765

    SOLD: Hi Clear out, ill take it,Ross

    Hi Clear out, ill take it,Ross
  6. Replies
    34
    Views
    2,817

    photos ready now516007516008

    photos ready now516007516008
  7. Replies
    34
    Views
    2,817

    my bandsaw is 25 YO carbatec 3/4 H/P that has...

    my bandsaw is 25 YO carbatec 3/4 H/P that has served me well,despite years of abuse due to my the slow growth of my woodworking knowledge and skills. there are several bi metal blades hanging on the...
  8. Replies
    5
    Views
    225

    Nice box, good work. not on topic but twice i...

    Nice box, good work. not on topic but twice i have picked up roadside discarded Ikea bed base slats ,nice tight grained pine ,possibly fir or spruce but good figure and colour, one sticker said...
  9. SOLD: Sold

    Sold
  10. Replies
    22
    Views
    1,587

    Hi , I think Robert has nailed it with his last...

    Hi , I think Robert has nailed it with his last post with item 435 on the Preston cattle dog, the brass cup that the screw sits in, Matches, screw and captured nut, matches.In this case the precision...
  11. SOLD: veritas skew registration jig and camber roller assembly

    for sale, as above, carbatec prices, skew jig $74, no stock, roller jig$60. My price , plus postage both items,skew jig$45, roller$40,or both for $75, plus postage, thanks Ross515470515471for use...
  12. Replies
    22
    Views
    1,587

    Hi and thanks for the interest in the plane. It...

    Hi and thanks for the interest in the plane. It is hard to believe it has been modified in any way, the boxwood sole , if that what timber it is ,is factory fitted to the highest level of...
  13. Replies
    22
    Views
    1,587

    Hi Robert, the screw puzzled me,and you are...

    Hi Robert, the screw puzzled me,and you are correct, it turned further to 2 o clock, I unscrewed and removed the screw, the internal nut is only at the bottom half inch or so.If the boxing, if that...
  14. Replies
    22
    Views
    1,587

    Thanks Ian,i have Terry Gordons 18mm Shoulder...

    Thanks Ian,i have Terry Gordons 18mm Shoulder plane purchased many years ago, very useful in many circumstances, and its similarity is one reason to call mine a shoulder plane also the lack of a...
  15. Replies
    22
    Views
    1,587

    garage sale find, again

    Attended another Garage sale at local mens shed,from a box of wooden planes this caught my eye due to skewed blade and reasonable condition, again bargain price, oh they threw in an eclipse saw set...
  16. Replies
    17
    Views
    601

    diiston saw

    post removed ,thanks
  17. Replies
    17
    Views
    601

    Hi And thanks Paul. spent a few hours cleaning up...

    Hi And thanks Paul. spent a few hours cleaning up the two Disstons,, handles came off , the panel saw i hacksawed a slot in the button side on two nuts to stop the spinning, i tried several cleaning...
  18. Replies
    4
    Views
    854

    WITHDRAWN: I replaced the bent frog on my Turner 5 with a...

    I replaced the bent frog on my Turner 5 with a stanley frog, perfect fit and transformed the plane, Ross
  19. Replies
    2
    Views
    454

    WANTED:VIC Try your local mens shed, they regularly receive...

    Try your local mens shed, they regularly receive tools donated by widows, my local just had a garage sale and there was a box of stanley planes ,all worthy of restoring , very cheap and no one is...
  20. Replies
    8
    Views
    591

    SOLD: missed out on 2, will take 3 , thanks, ross

    missed out on 2, will take 3 , thanks, ross
  21. Replies
    8
    Views
    591

    SOLD: Ill tAKE NO 2 , Thanks Ross

    Ill tAKE NO 2 , Thanks Ross
  22. Replies
    70
    Views
    2,933

    HI SD, I was in on that buy of plane blades , i...

    HI SD, I was in on that buy of plane blades , i thought they were M2 or High Speed steel,but that is only my recollection, they were a poor fit to most stanley planes for which they were intended and...
  23. Replies
    4
    Views
    494

    SOLD: different design with the handle and start...

    different design with the handle and start trigger behind the blade like the US skil saw worm drives, but conventional motor beside the blade , would like to try one , Ross
  24. Replies
    17
    Views
    601

    Yes it appears to be brass,has a slight golden...

    Yes it appears to be brass,has a slight golden hue to it , clean up will tell , oh yeah it was $10, for a good cause, Ross
  25. Replies
    17
    Views
    601

    Disston Backsaw

    local mens shed had a garage sale found this Disston in the pile, actually a kind gent saw me looking at the back saw collection of dont bother withs and pulled this one out, also picked up a Disston...
  26. Replies
    9
    Views
    858

    SOLD: Sold

    Sold
  27. Replies
    9
    Views
    858

    SOLD: price is now $155 including postage in Australia,...

    price is now $155 including postage in Australia, thanks Ross
  28. Replies
    9
    Views
    858

    SOLD: I received the plane in the mail, i will get a...

    I received the plane in the mail, i will get a quote on postage
  29. Replies
    9
    Views
    858

    SOLD: stanley no7 made in England

    Selling my No7, just dont use it as only do small work. It is in good clean condition , blade and cap iron sharpened and fettled,its a good user. A previous owner has drilled a small hole at the heel...
  30. Replies
    15
    Views
    731

    N.S.W. Ill Take it, PM to follow, Ross

    Ill Take it, PM to follow, Ross
  31. Replies
    15
    Views
    731

    N.S.W. I can do local pickup today for $30,if im not...

    I can do local pickup today for $30,if im not jumping in front of other members, Ross
  32. Replies
    1
    Views
    115

    timber ID please

    i have this board i plan to use for a box, maybe be blackwood but my fellow forum members may correctly identify it, thanks ,Ross509579509580
  33. Replies
    3
    Views
    483

    SOLD: router plane

    Ill take it Dave, PM to follow, Ross
  34. Replies
    15
    Views
    906

    Sorry pictures anywhere but right side up

    Tiny iphone screen ,hotel wifi , sorry
  35. Replies
    15
    Views
    906

    Vintage workbench in Dolomites

    Another bench and tools on display in Campitello in the Val di Fassa were i am now and have visited 5 times for the fantastic skiing but as i am a hobbyist woodworker at home i can observe the...
  36. Replies
    15
    Views
    906

    Same bench inDolomites

    Couple more photos
  37. Replies
    15
    Views
    906

    Vintage Italian Workbench

    Spotted today in a Refugio or mountain cafe in the Dolomites, Italy hand screws still run smooth, bit large for luggage allowance,Ross
  38. Replies
    9
    Views
    625

    My recently bought Lufkin is metric on both...

    My recently bought
    Lufkin is metric on both sides and has a screw in scribe , also a nice feature.the blade is etched, not printed, i have the Empire 150mm also and a 6 inch imperial I gaging ,use...
  39. Replies
    9
    Views
    625

    I wanted to replace the rule on my Dads 100 YO...

    I wanted to replace the rule on my Dads 100 YO Moore and Wright that he probably bought as an apprentice Fitter and Turner in Glasgow way back when. The Rule is etched on one scale to 64ths of an...
  40. Replies
    4
    Views
    569

    SOLD: ill take it for $240 plus postage if that is...

    ill take it for $240 plus postage if that is agreeable,thanks Ross
  41. Replies
    3
    Views
    761

    SOLD: sold

    sold
  42. Replies
    2
    Views
    703

    SOLD: sold

    sold
  43. Replies
    2
    Views
    703

    SOLD: lee valley striking knife

    Utilitas tool works striking Knife made for lee Valley, currently on their website for$38 US, my first , i now have others and dont use this , although perfectly suitable for the task, sharpened just...
  44. Replies
    3
    Views
    761

    SOLD: record no3 plane

    bought this as a good user, well it aint. The blade iron adjuster is very stiff, despite inox spray,for the iron to project through the throat, the cap iron must be 5mm or so back from the edge of...
  45. Replies
    7
    Views
    433

    The end grain is about 45 to the face ,this...

    The end grain is about 45 to the face ,this appears to be very stable old growth, im interested to know if it is suitable for guitar soundboards or best suited for cabinetry or veneers , thanks for...
  46. Replies
    7
    Views
    433

    Was waiting to see if there was any interest...

    Was waiting to see if there was any interest before adding photos but here they are500685
  47. Replies
    7
    Views
    433

    NSW Rosewood

    I have been gifted a lovely slab of NSW Rosewood. I have put it through my thicknesser to correct twist and banana syndrome, with rails attached to the sides to bring the faces parallel. It the...
  48. Replies
    120
    Views
    10,858

    My two Bobs worth,Lie Nielson and Veritas would...

    My two Bobs worth,Lie Nielson and Veritas would not be too concerned about Knock offs of their innovative designs, they have established goodwill and prestige status by being among the first in this...
  49. Replies
    120
    Views
    10,858

    Hi Yoboseyo,the lateral adjuster on the Luban has...

    Hi Yoboseyo,the lateral adjuster on the Luban has no bearing , just a rivet, which seems to do an adequate job., thanks Ross
  50. Replies
    120
    Views
    10,858

    Cant answer your last inquiry, but have a Luban ...

    Cant answer your last inquiry, but have a Luban from Mcjings here in Sydney, comes with no instructions or trade name anywhere on the plane , but it is a high quality product , good value and i...
Results 1 to 50 of 341
Page 1 of 7 1 2 3 4