Search:

Type: Posts; User: tomartomau

Page 1 of 5 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    13
    Views
    193

    Welcome to the forum. This forum is the premier...

    Welcome to the forum. This forum is the premier resource on the internet for woodworking!
    When I log onto the website I can smell success
    Welcome again...
    :U
  2. Replies
    8
    Views
    264

    Sorry a typo autocorrect. I meant shadow box,...

    Sorry a typo autocorrect.
    I meant shadow box, its a box made with a glass insert and can be hung on a wall.
  3. Replies
    8
    Views
    264

    Whilst I am not overly sentimental, I would...

    Whilst I am not overly sentimental, I would suggest keep them as a family artifact. They appear to be complete and boxed?.
    To get the dished stone flat It would significantly reduce the thickness...
  4. Replies
    17
    Views
    605

    I stand corrected, I have no personal experience...

    I stand corrected, I have no personal experience just on the comparison reviews of geared sanders.
    Thanks for the correction.
    Cheers Tony
  5. Replies
    17
    Views
    605

    I think that that is a good sander. Maybe watch a...

    I think that that is a good sander. Maybe watch a review of other geared/RO sanders as well.
    The makita version of that type Is apparently rubbish.
    I own the festool brushless 5mm 150 ex none...
  6. Replies
    8
    Views
    560

    It is not really a complex issue, did you joint a...

    It is not really a complex issue, did you joint a face and side of each of the boards first and then put the jointed edge up against the table saw fence.

    If the boards are jointed properly then it...
  7. Replies
    47
    Views
    1,830

    In principle, I am against abortion and eugenics...

    In principle, I am against abortion and eugenics in general.
    I do not claim that abortion should never be undertaken, but in principle I am against the practice simply because I stand with the...
  8. Replies
    98
    Views
    5,996

    Apparently, with AZ you are more likely to get...

    Apparently, with AZ you are more likely to get sick after the first shot and the reverse for the mrna one
  9. Replies
    3
    Views
    224

    I have two, distributed by another manufacturer....

    I have two, distributed by another manufacturer. They are not Bessey quality but they operate fine. The plastic protection on the ends is a cheap and hard plastic that splits over time, the screw...
  10. I have the 310mm model and I am happy with the...

    I have the 310mm model and I am happy with the purchase. Mine is about a year old and I have put approx 300-400 l/m through it.
    A couple of things that I noticed.
    The foam covered outfeed roller in...
  11. Replies
    20
    Views
    1,029

    Moreyfield in Brisbane Northside has apparently 3...

    Moreyfield in Brisbane Northside has apparently 3 left on their inventory but I could only see the display model left.
    Was $249, the manager reduced it to $150 so I bought one..
    Tony
  12. Replies
    10
    Views
    6,730

    I use the pre cat and sanding sealer and spray...

    I use the pre cat and sanding sealer and spray through a stage 5 hvlp.
    I think the brand is Shermin Williams
  13. Replies
    14
    Views
    1,017

    SOLD: I might be jumping the gun but for me the...

    I might be jumping the gun but for me the marketplace should display the amount asked for and "ill take it". Negotiating further complicates things. The seller is able to reduce the asking price if...
  14. Replies
    10
    Views
    6,730

    Croma coatings, Yatala

    Croma coatings, Yatala
  15. Replies
    29
    Views
    1,543

    499290 499291 499292 499293

    499290
    499291
    499292
    499293
  16. Replies
    90
    Views
    4,780

    India is an emerging economy and although not...

    India is an emerging economy and although not talked about has an existing rivalry with China.
  17. I agree with the triple chip, I have used one on...

    I agree with the triple chip, I have used one on a Radial Arm Saw and for cutting none ferrous metals.
    Not used so much in table saws.

    I'll also add that although you can run a 12" blade, in a...
  18. If your insert is ordinary, make a zero blade...

    If your insert is ordinary, make a zero blade insert out of mdf. I use set screws in mine to micro adjust but this may not be necessary.
    1. Blade to table, 90 degrees
    2. Blade to mitre slot...
  19. A high ATBblade might be a good all-round but not...

    A high ATBblade might be a good all-round but not excel in one area. They do require regular sharpening though.

    May I suggest no matter how good the blade is correct alignment is key and critical...
  20. Replies
    17
    Views
    439

    I own the freud 8" stacked dado and for value for...

    I own the freud 8" stacked dado and for value for money from a mainstream manufacturer of saw blades, I think this is an excellent choice.
    Mine has served flawlessly over a number of years,...
  21. Replies
    90
    Views
    4,780

    I don't have any info other than a suggestion....

    I don't have any info other than a suggestion.
    Stick with the v3 Woodriver from an authorised reseller.
    I too would love a set of Woodriver planes
  22. Highly recommended imo. I use them.

    Highly recommended imo. I use them.
  23. In my experience the two things that often...

    In my experience the two things that often require attention with traditional dryers are heater elements and the drum belts. It sounds like the belt could be the problem. They are notorious for being...
  24. Replies
    10
    Views
    412

    Additionally, I received a quote with shipping...

    Additionally, I received a quote with shipping and it is comparable to the entry level domino.
  25. Replies
    10
    Views
    412

    I am interested in the duo as well. Primarily it...

    I am interested in the duo as well. Primarily it would be used n a shop situation joining 20mm hick mitre joints.
    Apparently the domino in order to do this tou use the 5x30 dominos but set the holes...
  26. Replies
    10
    Views
    405

    My pleasure, if you lived in Brisbane, id just...

    My pleasure, if you lived in Brisbane, id just give then for you to copy. There is a plastic guard also for the saw but I don't use mine.
    Great saw, other than a right tilt which means you have to...
  27. Replies
    10
    Views
    405

    498352498347498348 - - - Updated - - -

    498352498347498348

    - - - Updated - - -
  28. In general terms, the jointer/thicknesse can be...

    In general terms, the jointer/thicknesse can be up against a side wall with consideration to an opening such as a shed door for processing longer lengths of timber, the bandsaw on a mobility base and...
  29. Replies
    5
    Views
    316

    I had the older TRO001, and there was a defect in...

    I had the older TRO001, and there was a defect in not dust constantly getting into the switch, I think later models had a dust cover
  30. Replies
    2
    Views
    451

    SOLD: This item is now sold.

    This item is now sold.
  31. Replies
    5
    Views
    406

    SOLD: Sold

    Sold to acejas.
  32. Replies
    5
    Views
    406

    SOLD: You will need a compresor and a hose, however it...

    You will need a compresor and a hose, however it might be best to investigate more on the product.

    Here is a video of what looks like the exact model.

    Vac-Clamp V-Clamp promotional video -...
  33. Replies
    2
    Views
    451

    SOLD: $250 Hare and Forbes Chisel Mortiser

    Purchased and rarely used, stored and would need a clean. These are a must if you are undertaking traditional joinery and come with a set if chisels, however they are serviceable but not of great...
  34. Replies
    5
    Views
    406

    SOLD: $130 (3x Aus made) Vacuum Clamps

    I have excess to my needs, 3 double sided vacuum clamps with some tube, t section to join two together and and industrial on/off air valve.
    Vacuum Clamps, suited to CNC, laser engraving, woodwork...
  35. Replies
    8
    Views
    223

    Thanks everyone for you prompt and comprehensive...

    Thanks everyone for you prompt and comprehensive feedback.
    I do have a rarely used Porter Cable Biscuit jointer which is worth a try as well as looking into the domino system.
    Thanks again
  36. Replies
    8
    Views
    223

    Domino biscuit size for 20mm Mitre

    Hi everyone,
    I was looking at purchasing a domino and in the purchase order some biscuits.
    I am looking for the correct size for 20mm each side thickness (40mm) for both sides joined together at 45...
  37. Replies
    4
    Views
    236

    I would be going through checking if the saw...

    I would be going through checking if the saw blade is correctly aligned with the mitre slot and then the mitre slot with the fence.
  38. Replies
    6
    Views
    208

    Yes, I would like to swap out the 5/8" arbor for...

    Yes,
    I would like to swap out the 5/8" arbor for the supplied 30mm armour, has anyone else undertaken this on their cabinet saw?
  39. Replies
    6
    Views
    208

    Replace Arbor in Cabinet Saw

    Hi everyone,
    I have just upgraded my mitre saw which has a 30mm arbor. My Carbatec, older model 12" 3hp, right tilt cane with both the 5/8" and the 30mm arbor. Is it an easy operation to swap...
  40. Thread: Scms

    by tomartomau
    Replies
    2
    Views
    314

    DONE: I have purchased a second hand Hitachi Mitre...

    I have purchased a second hand Hitachi Mitre saw.
    Thank you
    Regards Tony
  41. Thread: Scms

    by tomartomau
    Replies
    2
    Views
    314

    DONE: I should mention that I have a soft spot for the...

    I should mention that I have a soft spot for the reliable and no frills Hitachi Sliding Mitre Saw also. Particularly the 10 inch or 255mm model C10 FSB et el.
  42. Thread: Scms

    by tomartomau
    Replies
    2
    Views
    314

    DONE: Scms

    I have been using a RAS for a number of years now and I would like to purchase a Sliding Mitre Saw
    I would prefer a higher end saw something like a Bosch Glide or something similar.
    This might be...
  43. Replies
    5
    Views
    396

    SOLD: Thank you for peoples interest. Both Inserts are...

    Thank you for peoples interest. Both Inserts are now sold.
  44. Replies
    5
    Views
    396

    SOLD: Hi Bob I have sent a couple of private messages...

    Hi Bob
    I have sent a couple of private messages but I'm not sure if they worked.
    Here is my mobile if you need it
    0432760318
  45. Replies
    5
    Views
    396

    SOLD: No worries Pete, Ill send it today and well...

    No worries Pete,
    Ill send it today and well organise payment later after i have sent it.
    Cheers Tony
  46. Replies
    5
    Views
    396

    SOLD: Betterly Zero Plate Inserts for Kapex

    Hi everyone
    I have 2 Zero Plate Inserts with adjustable o rings not used and in original packaging.
    I purchased them from the US and I have decided on another Mitre Saw.

    I am selling one for...
  47. Replies
    208
    Views
    15,366

    DRAWN & CLAIMED I'm in.

    I'm in.
  48. Replies
    12
    Views
    909

    What about a combination machine such as a...

    What about a combination machine such as a Woodfast or similar, say a 300mm machine.
    Just under 4k
  49. Replies
    6
    Views
    833

    SOLD: Great machine, well worth he investment. ...

    Great machine, well worth he investment.
    Regards Tony
  50. Replies
    6
    Views
    833

    SOLD: Hi, you should probably mention it I advertised...

    Hi, you should probably mention it I advertised elsewhere also.
    Regards Tony
Results 1 to 50 of 246
Page 1 of 5 1 2 3 4