Search:

Type: Posts; User: section1

Page 1 of 17 1 2 3 4

Search: Search took 0.03 seconds; generated 39 minute(s) ago.

  1. Replies
    0
    Views
    132

    QUEENSLAND JET JWP-12 Portable Thickness Planer

    I've finally decided that it's time to sell my thickness planer. I've used it no more than 10 times since buying it new. No doubt it's a powerful machine and would bring many years of quality service...
  2. Replies
    6
    Views
    171

    I have written extensive articles on hide glue...

    I have written extensive articles on hide glue which can all be found on my blog
    Journeyman's Journal – This is a journal of the art of woodworking by hand

    In short, gram strength varies from 80...
  3. Replies
    6
    Views
    171

    Thereís no doubt that Restorerís choice sells...

    Thereís no doubt that Restorerís choice sells quality stuff, I buy shellac flakes and DAA from them. The glue at goods n chattel is cheap, the cheapest I found anywhere on the net. Thatís web thatís...
  4. Replies
    11
    Views
    318

    No probs

    No probs
  5. Replies
    6
    Views
    171

    Goods n Chattel's hide glue

    Goods n Chattel sell hide glue and the gram strength written on their website is a question mark as the seller doesn't know what it really is.
    She tried looking looking for an answer on the package...
  6. Replies
    11
    Views
    318

    I have written extensively about moulding planes,...

    I have written extensively about moulding planes, their numbering systems and the build process including shaping the irons from flat O1 tool steel on my blog and in the magazines which is all...
  7. SOLD: Sold:u

    Sold:u
  8. SOLD: G'day Paul I was thinking about you the other...

    G'day Paul I was thinking about you the other day. I would be happy to hold it for you it would be good to catch up. I'll shoot you a pm
  9. SOLD: The brand name of the grinder is Abbot & Ashby....

    The brand name of the grinder is Abbot & Ashby. Someone pointed out that there is a cheaper version on total tool. The renegade with 2 tapered spindles offered at total tools for $129 is expensive...
  10. SOLD: Last and final price drop to $180. You're...

    Last and final price drop to $180. You're probably looking at the grinder and you see surface rust and the front plate scraped off and your thinking to yourself I can find one cheaper.
    But you...
  11. SOLD: Price drop $190

    Price drop $190
  12. SOLD: 8"Grinder and polishing wheels with stand

    492105492106492107492108492109492110492111

    I'm offering an 8 inch grinder single phase 240v plus cabinet stand.

    3 buffing wheels (2 months old)
    1. 200mm Stitched Rag Polishing Buff
    2. 200mm...
  13. Replies
    3
    Views
    224

    SOLD: Sold

    Sold
  14. Replies
    3
    Views
    224

    SOLD: pm sent

    pm sent
  15. SOLD: SOLD to Chief Tiff

    SOLD to Chief Tiff
  16. Replies
    5
    Views
    208

    SOLD: Sorry I missed the pick up only part. Doesn't...

    Sorry I missed the pick up only part. Doesn't matter I changed my mind anyhow. It's all yours Hoey
  17. SOLD: Hello Chief Tiff There are 10 different suburbs...

    Hello Chief Tiff
    There are 10 different suburbs for that post code I chose Abbotsford to get a price

    Regular Postage - Medium box is $12.50 plus packaging I suspect the packaging would be under...
  18. Replies
    3
    Views
    224

    SOLD: The Essential Woodworker

    490710490711490712490713490714

    The Essential Woodworker by Robert Wearing
    Published by Lost Art Press

    In our opinion, ďThe Essential WoodworkerĒ is one of the best books on hand-tool usage...
  19. SOLD: The Art and Craft of Cabinet Making by David Denning 1891

    490706490707

    The Art And Craft Of Cabinet-Making: A Practical Handbook To The Construction Of Cabinet Furniture; The Use Of Tools, Formation Of Joints, Hints On Designing And Setting Out Work,...
  20. READ ME! I bandsawed a heap of brushbottle logs and swore...

    I bandsawed a heap of brushbottle logs and swore to myself I would never do it again.
    They were large and heavy but I did it without giving the machine any stress.
    The reason I wouldn't ever do...
  21. Replies
    5
    Views
    208

    SOLD: How much do you think postage will be to 4211...

    How much do you think postage will be to 4211 Gold Coast
  22. Replies
    7
    Views
    584

    SOLD: SOLD to double.d:2tsup:

    SOLD to double.d:2tsup:
  23. Replies
    7
    Views
    584

    SOLD: Mate Iíve responded to you and Iíve checked my...

    Mate Iíve responded to you and Iíve checked my email for a response back. This morning I got a message from you and this that youíre pulling out.

    I live at Pacific Pines


    Sent from my iPad...
  24. Replies
    7
    Views
    584

    SOLD: I could hold it for a week or two at the most. ...

    I could hold it for a week or two at the most.


    Sent from my iPad using Tapatalk
  25. Replies
    7
    Views
    584

    SOLD: This is beautiful timber and I cannot reduce the...

    This is beautiful timber and I cannot reduce the price as it is what I paid.
  26. Replies
    7
    Views
    584

    SOLD: NG rosewood & Euro beech

    490380490381490382490383490384

    This is all rough sawn

    New Guinean rosewood
    2730 x 200 x 55 = $ 136
    2400 x 200 x 55 = $ 120
    MC is at 12.7

    European beech
  27. Replies
    11
    Views
    503

    FREE: WA same

    same
  28. Replies
    11
    Views
    503

    FREE: WA Very honourable Derek.

    Very honourable Derek.
  29. SOLD: I've never seen an unused historical tool up...

    I've never seen an unused historical tool up close before. Some say that "vintage" is 20 years old and "antique" is 40 years old while others say nothing less than 100 years. I'm not sure under...
  30. Replies
    4
    Views
    415

    Interesting thanks for the tip. What the Chinese...

    Interesting thanks for the tip. What the Chinese won't think of bewilders me, but they have had good practice for hundreds of years
  31. Replies
    4
    Views
    415

    The plane D.W. is referring to is the French...

    The plane D.W. is referring to is the French Roubo. You will find it in the Popular Woodworking mag April 2016
    It's a very simple plane to make unlike the English style I made. It's so simple to...
  32. Replies
    15
    Views
    2,521

    My apologies once again I for whatever reason...

    My apologies once again I for whatever reason missed the "for sale" part. :doh:
  33. Replies
    15
    Views
    2,521

    I have completely misunderstood your post. You...

    I have completely misunderstood your post. You wrote "If you are looking for a home based woodwork tool business" I thought it was a business that you're offering us to make woodworking tools, that's...
  34. Replies
    4
    Views
    616

    N.S.W. Guys I have one and over the years I have had...

    Guys I have one and over the years I have had stain splash on it and other chemicals as well and regular workshop dust. It's held up to every rigorous abuse that's typical in a workshop. It's tough...
  35. WITHDRAWN: I agree. An incra fence that is very accurate...

    I agree. An incra fence that is very accurate that takes the guess work out of measuring. It can do also move in 1mm increments. It has a router table as well, I can see this saw has either never...
  36. SOLD: I doubt if anyone will ever find a workbench for...

    I doubt if anyone will ever find a workbench for this price, I bet the materials cost that much. I say this because my 8ft English workbench I made out of pine cost from $400-$600 I'm not sure which...
  37. Replies
    4
    Views
    510

    SOLD: Sold

    Sold
  38. Replies
    4
    Views
    510

    SOLD: The chisel is still available for sale as I...

    The chisel is still available for sale as I haven't had a response for several days.
  39. Replies
    7
    Views
    435

    I was at Aldi today and found an axe for $20. Now...

    I was at Aldi today and found an axe for $20. Now I'm beginning to understand the difference between them. I managed to create a reasonable enough flat surface on one of the logs and much to my...
  40. Replies
    1
    Views
    551

    WITHDRAWN: I'm going to withdraw my sale. It didn't prove to...

    I'm going to withdraw my sale. It didn't prove to be too much for my bandsaw after all. Lol I was wrong.
    I got 8 pieces from the second pic from the left at slightly over 1" (25mm) thick. Look how...
  41. Replies
    7
    Views
    435

    Cheers IanW I will do as you suggest

    Cheers IanW I will do as you suggest
  42. Replies
    7
    Views
    435

    Thanks thumbsucker you may have just saved me a...

    Thanks thumbsucker you may have just saved me a headache, I'll give the wedges a go
  43. Replies
    7
    Views
    435

    The logs are bottlebrush. But I have seen Peter...

    The logs are bottlebrush. But I have seen Peter Follansbee and many others on YouTube split their logs. I don't understand
  44. Replies
    7
    Views
    435

    Froe Qualities?

    Hi guys I need to know a little bit about the difference in quality in froes. I have seen them on eBay and they vary in price and length. The cheapest is about $70 including shipping and range from...
  45. Replies
    5
    Views
    616

    SOLD: Sold

    Sold :u
  46. Replies
    5
    Views
    616

    SOLD: Sweet, it's yours.

    Sweet, it's yours.
  47. Replies
    5
    Views
    616

    SOLD: The height is 850mm (33.5") Depending on how tall...

    The height is 850mm (33.5") Depending on how tall or short you are you may need to adjust it. Having said that if you're not going hand plane a lot height doesn't matter.

    Also it can be broken or...
  48. Replies
    4
    Views
    510

    SOLD: About $13.00

    About $13.00
  49. Replies
    4
    Views
    510

    SOLD: Marples Chisel 1 1/4"

    Up for grabs is a vintage Marples chisel 1 1/4"
    It has very slight pitting but not at the edge of the blade.
    I have used this chisel for many years before I was gifted a SW Stanley the same width
    ...
  50. Replies
    5
    Views
    616

    SOLD: Mahogany Workbench

    This used to be my planing station, then my sharpening station, which is why itís so dirty.
    The timber is mahogany, and bolts are used to hold it together. I didnít make it but bought two from...
Results 1 to 50 of 814
Page 1 of 17 1 2 3 4