Search:

Type: Posts; User: Enfield Guy

Page 1 of 36 1 2 3 4

Search: Search took 0.08 seconds.

  1. Replies
    12
    Views
    1,113

    Yep, got one. Do I use it? Not really. I think...

    Yep, got one. Do I use it? Not really. I think the tension that is right for the job at hand varies a bit. Having said that they do provide a starting point from which you can adjust tension.
  2. True, but, I also had a ctj380 thicky at one...

    True, but, I also had a ctj380 thicky at one stage with an insert head that was not in shear. It also cut figured material cleanly. I was very fortunate to be able to upgrade to the machine I now...
  3. Replies
    101
    Views
    4,879

    DRAWN & CLAIMED Iím in

    Iím in
  4. I wouldnít be overly concerned about whether the...

    I wouldnít be overly concerned about whether the cutters are set to cut in shear. On my Martin the cutters are set parallel and the cut quality is spectacular. If the cutters are sharp I can see no...
  5. Craft Victoria have a similar scheme, or used to....

    Craft Victoria have a similar scheme, or used to. Iím not familiar with the current situation.
  6. SOLD: Ring SCM. There is direct support here in...

    Ring SCM. There is direct support here in Australia now and they claim to offer parts availability to older machines.
    cheers
  7. Replies
    18
    Views
    1,022

    Qld Walnut might be an option. I have a bit.

    Qld Walnut might be an option. I have a bit.
  8. Replies
    2
    Views
    182

    I have one but Iím in Brisbane

    I have one but Iím in Brisbane
  9. Thread: Chopsticks

    by Enfield Guy
    Replies
    6
    Views
    413

    Nice work. I do a set of two pairs in a...

    Nice work.

    I do a set of two pairs in a presentation box that I send to Singapore to a lady who o sells them through her business. Iíve done hundreds and hundreds of packs of the things.

    I...
  10. Replies
    44
    Views
    6,136

    No words. Thank you for your help and support...

    No words.

    Thank you for your help and support over the many years.

    Bevan
  11. Replies
    231
    Views
    13,841

    CLAIMED I'm in

    I'm in
  12. Replies
    6
    Views
    901

    SOLD: Bargain! too far away for me though.

    Bargain!

    too far away for me though.
  13. Replies
    9
    Views
    602

    SCM now have direct representation in Australia...

    SCM now have direct representation in Australia rather than an agent / dealer arrangement.
    cheers
    Bevan
  14. Replies
    10
    Views
    446

    Gravity helps me with the planer.

    Gravity helps me with the planer.
  15. Replies
    9
    Views
    602

    A current model of that machine is about...

    A current model of that machine is about $18660.00 +gst. SCM have local representation again so parts shouldnít be an issue.

    Well used you say. About 10years old, if it has been cared for and...
  16. Replies
    10
    Views
    446

    Indeed. Tis a thing of beauty.

    Indeed. Tis a thing of beauty.
  17. Replies
    10
    Views
    446

    Correct. They only make separate machines now....

    Correct. They only make separate machines now. Think about 70- 80 k for the pair.
  18. Replies
    10
    Views
    446

    ‚Äč A lot. But not as much as a new SCM 400...

    ‚Äč

    A lot. But not as much as a new SCM 400 under and over.
  19. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    3
    Views
    738

    SOLD: Sold

    Sold
  20. Replies
    10
    Views
    446

    Upgrade, just a bit.

    I thought you folk might be interested in the latest addition to my space.

    I needed to upgrade my thicky to something more commercial to allow me to cut down on machining time and get a better...
  21. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    3
    Views
    738

    SOLD: Qld Walnut

    The cull continues. I need the space in my rack and I have enough for my needs into the future.

    100 x 50. 25.9 lineal metres

    120 x 50. 4.9 lineal metres

    .159 cubic metres

    $450.00
  22. Replies
    10
    Views
    982

    In my view the noise reduction is similar one to...

    In my view the noise reduction is similar one to another.

    with the rudimentary sound meter I have I note that the Martin is a little quieter and it has less cutters that are square to the table....
  23. Replies
    10
    Views
    982

    Iím not so sure it makes much of a difference as...

    Iím not so sure it makes much of a difference as to the orientation of the cutters.

    I have a ďByrd ď head in my 200 jointer with skewed and radiused cutters. I also have a Chinese copy of an SCM...
  24. Replies
    20
    Views
    1,214

    Yeah maybe, but what can you do with it? Canít...

    Yeah maybe, but what can you do with it? Canít make anything to sell and not enough to remake the elephant.
  25. Replies
    0
    Views
    408

    Combination planer thicknesser

    I have this for sale in a couple of places.

    400 wide under and over machine. spiral head, 5.5 kW

    Electric rise and fall of the thick table. Digital read out to .1mm

    Selling to upgrade.
    ...
  26. You would be correct about the weight range. You...

    You would be correct about the weight range. You will need to make an appointment to view. That can be arranged for any day including the weekend.

    Iíll send a message with my details.
  27. It runs fine on the 20A 3 phase I have had...

    It runs fine on the 20A 3 phase I have had recently installed in my space. It is also priced cheaper here than in other places it is advertised. The head alone is close to $5K. 120mm diameter.
    ...
  28. Nothing wrong with CAT Yellow.

    Nothing wrong with CAT Yellow.
  29. SCM S50 Thicknesser with true Spiral head.

    Rebuilt machine. 3Phase with plug. 7.5HP
    Capacity 500mm wide. 235mm height.
    True spiral head. 144 tungsten insert finishing cutters. 15 x 15 x 2.5 radiuses cutting edge. 4 edges per insert.
    The...
  30. Replies
    11
    Views
    838

    Most of the mills donít recondition after drying....

    Most of the mills donít recondition after drying. As a result you can struggle to get 19mm from 25mm stock. The material I use is 25/26 and I regularly get 22mm finished thickness. Less waste, less...
  31. Replies
    11
    Views
    838

    Yeah, I bit steep me thinks. Bear in mind...

    Yeah, I bit steep me thinks.

    Bear in mind that Iím buying 1/4 to 1/2 m3 of a section size at a time. Usually a cube per delivery.

    150 x 38 $25 l/m
    150 x 50 $36 l/m

    These prices are for...
  32. Replies
    2
    Views
    553

    SOLD: Interested. lets say Iíll take it pending...

    Interested.

    lets say Iíll take it pending inspection.

    cheers
    Bevan
  33. Replies
    8
    Views
    422

    In my experience the SIA offering outlasts both...

    In my experience the SIA offering outlasts both abranet and abranet ace. Norton blaze disks are another level up in terms of longevity. Iíve tried them all, extensively. My go to is the SIA product.
  34. Replies
    8
    Views
    422

    I use SIANET 7900 from The Sandpaper Man. Easily...

    I use SIANET 7900 from The Sandpaper Man. Easily outperforms abranet.
  35. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    16
    Views
    843

    SOLD: Yep, prolly. this is surplus to my needs and...

    Yep, prolly.

    this is surplus to my needs and I need the space. All spoken for now.
  36. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    16
    Views
    843

    SOLD: All gone it seems. Chipbreaker Cklett Jearve ...

    All gone it seems.
    Chipbreaker
    Cklett
    Jearve

    Subject to inspection I suppose.

    make sure you message me to make arrangements for collection.

    cheers
  37. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    16
    Views
    843

    SOLD: Yep, Each pack is about 1.1/ 1.2 m3

    Yep, Each pack is about 1.1/ 1.2 m3
  38. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    16
    Views
    843

    SOLD: All lots are about the same. Send me a...

    All lots are about the same.

    Send me a message to make arrangements. I would prefer for this to move this weekend, hence why it is priced right. Friday or Saturday would be best as weather is...
  39. Thread: Qld Walnut

    by Enfield Guy
    Replies
    16
    Views
    843

    SOLD: Qld Walnut

    Gidday

    having a cull in my creative space.

    I have 3 lots of Qld Walnut similar to the attached picture. A mix of 100 x 50, 75 x 50 and 50 x 50 all about 2.8 metres long. Each lot is a bit over...
  40. Replies
    8
    Views
    1,050

    SOLD: After inspection I am happy to say ďIíll take...

    After inspection I am happy to say ďIíll take itĒ.
    I shall collect on Saturday
    cheers
  41. Replies
    8
    Views
    1,050

    SOLD: Thanks. I would be interested in inspecting prior...

    Thanks. I would be interested in inspecting prior to committing.
    mobile number sent by PM
    cheers Bevan
  42. Replies
    8
    Views
    1,050

    SOLD: Interested. What suburb are you in please.

    Interested. What suburb are you in please.
  43. What are you looking for? Iím always happy to...

    What are you looking for? Iím always happy to sell a stick or two from my stock.
    cheers
    Bevan
  44. An excellent comparison. I’m primarily using...

    An excellent comparison. I’m primarily using Festool and Mirka machines I find the Abranet Ace ceramic disks are faster and last longer. I note they were not included in the test.
  45. Till your using a 240 grit disk with a rouge 80...

    Till your using a 240 grit disk with a rouge 80 grit particle in it.
  46. Mirka Ace ceramic, Diablo mesh disks are pretty...

    Mirka Ace ceramic, Diablo mesh disks are pretty good. Sia mesh are good as well but I donít think they do 125mm same with Norton Blaze disks, excellent product but they donít do 125mm
  47. Replies
    34
    Views
    2,094

    There has been a lot of very useful advice...

    There has been a lot of very useful advice offered here already and I agree with it all. I had a 200 jointer and a 15inch thicknesser, both upgraded to helical head. Late last year I had an...
  48. Here are a couple of versions of solid carbide...

    Here are a couple of versions of solid carbide pattern following bits that I use for particular purposes.
  49. Replies
    5
    Views
    799

    ďThe beast with two backs was violently formedĒ. ...

    ďThe beast with two backs was violently formedĒ.

    That phrase will live long and definitely become part of my vernacular.

    i thank you. I have a beer or two waiting in my creative space, just...
  50. Replies
    86
    Views
    6,613

    Your a brave man Gungadin. Fortune favours the...

    Your a brave man Gungadin. Fortune favours the brave.

    to go from hobbiest to a woodworker relying on income is a hard road. But it can be very satisfying.

    i had been selling my wares for many,...
Results 1 to 50 of 1771
Page 1 of 36 1 2 3 4