Search:

Type: Posts; User: woodtryer

Page 1 of 9 1 2 3 4

Search: Search took 0.05 seconds.

  1. Replies
    1
    Views
    71

    Hi, I had one of these for many years and was...

    Hi, I had one of these for many years and was very happy with it. I did upgrade to the Laguna 18/36 and then it was like chalk and cheese but for the money the H&F did a good job.

    Cheers,
    Peter
  2. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA I need to make a bit public apology to Ken for...

    I need to make a bit public apology to Ken for righting him off a bit too quickly. I've not had a great week but that's no excuse.
    I am really sorry if I came across rude.

    The bandsaw is being...
  3. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA As I have had no response from the previous "I'll...

    As I have had no response from the previous "I'll take it" and they appear to live up past Sydney and I'm in Melbourne this bandsaw
    IS STILL FOR SALE :doh:

    I think it's great value at $1200
    ...
  4. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA You have yourself a deal. PM on it's way. ...

    You have yourself a deal. PM on it's way.

    Thanks
  5. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA Big price drop. Cheers

    Big price drop.

    Cheers
  6. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA I really want to sell this bandsaw as I need to...

    I really want to sell this bandsaw as I need to free up some cash.

    After seeing that the Laguna 14/12 just sold for $1000 clearly I am asking too much.

    Price is now reduced to $1200
    ...
  7. Replies
    9
    Views
    572

    VICTORIA H&F BP430 17" Bandsaw

    I am selling my 17" bandsaw which has had little use and is excellent condition. This is a 2hp bandsaw and weights around 150kg so it's solid. These are currently selling for $2915.00 new and I have...
  8. Replies
    2
    Views
    228

    Thanks for that Pete. Cheers

    Thanks for that Pete.

    Cheers
  9. Replies
    2
    Views
    228

    Removing plastic bag from cyclone dc

    Hi, I want to do away with having a plastic bag in the bin at the bottom of my cyclone dc. My question is do I block of the "breather" hose or what ever it's called that runs from the cyclone to the...
  10. Replies
    4
    Views
    408

    SOLD: I have one of these and they are fantastic and at...

    I have one of these and they are fantastic and at that price it's great value. You can also get a 30mm post if you have a Vicmarc lathe.

    Cheers Peter
  11. Thread: Chisel ID

    by woodtryer
    Replies
    5
    Views
    341

    Yes i would say definitely a detail gouge. ...

    Yes i would say definitely a detail gouge.

    Cheers Peter
  12. Thread: Is it fair?

    by woodtryer
    Replies
    48
    Views
    2,160

    I have been in this exact situation before and I...

    I have been in this exact situation before and I did not hand over the "jig" I made. As stated earlier, it's IP and remains the property of the manufacturer.

    Cheers Peter
  13. Replies
    8
    Views
    492

    I know that Pops Shed in Chirnside Park offer...

    I know that Pops Shed in Chirnside Park offer lessons. Give them a call and ask to speak to James, he should be able to assist.

    Cheers Peter
  14. Replies
    8
    Views
    492

    Hi Peter, what are you trying to "master" at...

    Hi Peter, what are you trying to "master" at this stage, bowl or spindle turning?

    Cheers Peter
  15. DONE: I've contacted him in the past to request product...

    I've contacted him in the past to request product that was "SOLD OUT" and Colen has always been happy to help me out.

    Cheers Peter
  16. Replies
    14
    Views
    723

    Yes Nathan that is the outboard attachment I was...

    Yes Nathan that is the outboard attachment I was referring to. I'm going to be ordering myself one shortly so I'll let you know how it goes.

    Cheers Peter
  17. Replies
    14
    Views
    723

    Stable..... they sure are. I put an off balance...

    Stable..... they sure are. I put an off balance 350mm x 150mm Manna Gum bowl blank on my LV200 and turned up the speed waiting for it to start shaking, nothing, rock solid.
    The only thing you may...
  18. Replies
    14
    Views
    723

    That's a great pickup. I took possession of my...

    That's a great pickup. I took possession of my VL200 late last year and i absolutely LOVE it.
    You will never regret that purchase.

    Yes, it does support outboard turning. You should find a...
  19. Replies
    8
    Views
    507

    Thanks for sharing that it's given me a good...

    Thanks for sharing that it's given me a good laugh, although I guess you weren't laughing at the time.

    Cheers Peter
  20. Replies
    10
    Views
    1,023

    Hi Andrew, I thought I might just put my 2 cents...

    Hi Andrew, I thought I might just put my 2 cents worth in. The Hafco lathe isca good strong machine, however look seriously at the Laguna and what add ons you can get for it (extension bed, outboard...
  21. Replies
    3
    Views
    458

    SOLD: Sold.

    Sold.
  22. Replies
    4
    Views
    487

    SOLD: Sold.

    Sold.
  23. Replies
    4
    Views
    532

    SOLD: Sold.

    Sold.
  24. SOLD: Sold.

    Sold.
  25. Replies
    4
    Views
    487

    SOLD: Yes it is the large spoke shave. I'll send you a...

    Yes it is the large spoke shave. I'll send you a PM.

    Cheers Peter
  26. Replies
    3
    Views
    458

    SOLD: Thanks Tim, I'll send you a PM. Cheers Peter

    Thanks Tim, I'll send you a PM.

    Cheers Peter
  27. Replies
    4
    Views
    532

    SOLD: Thanks, I'll send you a PM. Cheers Peter

    Thanks, I'll send you a PM.

    Cheers Peter
  28. Replies
    4
    Views
    487

    SOLD: HNT Gordon Curved Spoke Shave

    This HNT Gordon Curved Spoke Shave has a HSS blade and has only been used to test it out so that's why I'm selling it. RRP is $305 and I'm asking $200 plus $15 express post.

    507580507581507582
    ...
  29. Replies
    4
    Views
    532

    SOLD: Lie Nielsen Chisel Plane

    This Lie Nielsen Chisel Plane is in great condition and has seen very little use. RRP is around $300 but currently not available due to manufacturing issue in the USA. Asking $200 plus $15 express...
  30. SOLD: Vesper Signature Series 7" Sliding Bevel

    This is one of Chris Vespers Signature Series 7" Sliding Bevels featuring 10,000 year old Red Gum. Excellent condition RRP $440 I'm asking $300 plus $15 express post.
    507573507574507575

    Cheers,...
  31. Replies
    3
    Views
    458

    SOLD: Carbatec BX330P Thicknesser

    I am clearing out some tools in the work shop and I'm selling this Carbatec Spiral head thicknesser. This is only just over 4 years old and has a new set of 26 cutters just installed worth $100....
  32. I have the Laguna and it is magic. I upgraded...

    I have the Laguna and it is magic. I upgraded fromban old basic brand to the Laguna and its chalk and cheese. Just remember you are only taking a very small amoung off with each pass od a drum...
  33. Replies
    19
    Views
    697

    Quartersawn timber will still extand and contract...

    Quartersawn timber will still extand and contract with ambient moisture levels. The main advantage is that it is less likely to cup which makes is ideal for lids of boxes.

    Cheers Peter
  34. Replies
    15
    Views
    1,641

    SOLD: Sorry Dennis but I just realised this is the old...

    Sorry Dennis but I just realised this is the old spiral head with the wide cutters so I will pull out.

    Sorry , my mistake.

    Peter
  35. Replies
    15
    Views
    1,641

    SOLD: Hi Dennis, I'll take the Sherwood thicknesser...

    Hi Dennis, I'll take the Sherwood thicknesser please.

    Cheers Peter
  36. Replies
    13
    Views
    726

    I have the VL200 and find that turning bowls of...

    I have the VL200 and find that turning bowls of up to 400mm in diameter is more that ample. You can server up a pretty big salad in a bowl that size :)

    Cheers Peter
  37. Replies
    13
    Views
    726

    For what it's worth, I would recommend Vicmarc....

    For what it's worth, I would recommend Vicmarc. You will only every need to make the one purchase and it will serve your needs forever.

    Cheers Peter
  38. Replies
    1
    Views
    466

    I'm a bit confused

    Hi all, sorry if I'm repeating myself and other posts but i jyst need to clarify something.
    I currently have a generic 2hp dc and I'm trying to understand will i get improved dust collection if i...
  39. I don't have a VL300 but i do have a 200 and ggbe...

    I don't have a VL300 but i do have a 200 and ggbe short answer to what i can say based on the VL200 is NO! :U
    I think you will find the "base assembly" is all in one piece.
  40. Replies
    18
    Views
    1,373

    SOLD: Sold

    Sold
  41. Replies
    6
    Views
    327

    Hi Steven, what type of wood turning did you want...

    Hi Steven, what type of wood turning did you want to start with, bowls or spindle work (pens etc).

    Cheers,
    Peter
  42. Replies
    13
    Views
    1,501

    SOLD: I'll take item 4, the Vic ash boards. I'll PM you...

    I'll take item 4, the Vic ash boards. I'll PM you for details.


    Cheers Peter
  43. Replies
    9
    Views
    706

    Thanks for ghat explanation, now it all make...

    Thanks for ghat explanation, now it all make sense. Sometimes it just takes a little while for it to sink in. Really appreciate the input.

    Cheers Peter
  44. Replies
    9
    Views
    706

    Hypothetical Question

    I have a bit of a hypothetical question. Which would make for a better dust extractor, a 2hp motor with a 350mm impeller or a 1hp motor with a 400mm impeller?
    I ask because a lot of what i read...
  45. Replies
    18
    Views
    1,373

    SOLD: Thanks Joe. Cheers Peter

    Thanks Joe.

    Cheers Peter
  46. Replies
    18
    Views
    1,373

    SOLD: Hi, total is approximately 85kg.

    Hi, total is approximately 85kg.
  47. Replies
    18
    Views
    1,373

    SOLD: Hi Joe, yes itís EVS and very smooth and yes Iím...

    Hi Joe, yes itís EVS and very smooth and yes Iím still in Mooroolbark.

    Cheers,
    Peter
  48. Replies
    5
    Views
    189

    Yep, like everyone has already said, go to...

    Yep, like everyone has already said, go to TimberZoo

    Cheers Peter
  49. Replies
    18
    Views
    1,373

    SOLD: The VL150 did everything i wanted it to do but i...

    The VL150 did everything i wanted it to do but i had always wanted a VL200 and not long after getting the VL150 my mum passed away and i got the new lathe with money from her. It was just bad timing...
  50. Replies
    6
    Views
    845

    SOLD: SOLD. Hope you enjoy it Jonny. Cheers...

    SOLD.

    Hope you enjoy it Jonny.


    Cheers Peter
Results 1 to 50 of 436
Page 1 of 9 1 2 3 4