Search:

Type: Posts; User: woodtryer

Page 1 of 9 1 2 3 4

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    5
    Views
    177

    Quartersawn timber will still extand and contract...

    Quartersawn timber will still extand and contract with ambient moisture levels. The main advantage is that it is less likely to cup which makes is ideal for lids of boxes.

    Cheers Peter
  2. Replies
    15
    Views
    1,399

    SOLD: Sorry Dennis but I just realised this is the old...

    Sorry Dennis but I just realised this is the old spiral head with the wide cutters so I will pull out.

    Sorry , my mistake.

    Peter
  3. Replies
    15
    Views
    1,399

    SOLD: Hi Dennis, I'll take the Sherwood thicknesser...

    Hi Dennis, I'll take the Sherwood thicknesser please.

    Cheers Peter
  4. Replies
    13
    Views
    574

    I have the VL200 and find that turning bowls of...

    I have the VL200 and find that turning bowls of up to 400mm in diameter is more that ample. You can server up a pretty big salad in a bowl that size :)

    Cheers Peter
  5. Replies
    13
    Views
    574

    For what it's worth, I would recommend Vicmarc....

    For what it's worth, I would recommend Vicmarc. You will only every need to make the one purchase and it will serve your needs forever.

    Cheers Peter
  6. Replies
    1
    Views
    347

    I'm a bit confused

    Hi all, sorry if I'm repeating myself and other posts but i jyst need to clarify something.
    I currently have a generic 2hp dc and I'm trying to understand will i get improved dust collection if i...
  7. I don't have a VL300 but i do have a 200 and ggbe...

    I don't have a VL300 but i do have a 200 and ggbe short answer to what i can say based on the VL200 is NO! :U
    I think you will find the "base assembly" is all in one piece.
  8. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Sold

    Sold
  9. Replies
    6
    Views
    262

    Hi Steven, what type of wood turning did you want...

    Hi Steven, what type of wood turning did you want to start with, bowls or spindle work (pens etc).

    Cheers,
    Peter
  10. Replies
    13
    Views
    1,330

    SOLD: I'll take item 4, the Vic ash boards. I'll PM you...

    I'll take item 4, the Vic ash boards. I'll PM you for details.


    Cheers Peter
  11. Replies
    9
    Views
    539

    Thanks for ghat explanation, now it all make...

    Thanks for ghat explanation, now it all make sense. Sometimes it just takes a little while for it to sink in. Really appreciate the input.

    Cheers Peter
  12. Replies
    9
    Views
    539

    Hypothetical Question

    I have a bit of a hypothetical question. Which would make for a better dust extractor, a 2hp motor with a 350mm impeller or a 1hp motor with a 400mm impeller?
    I ask because a lot of what i read...
  13. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Thanks Joe. Cheers Peter

    Thanks Joe.

    Cheers Peter
  14. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Hi, total is approximately 85kg.

    Hi, total is approximately 85kg.
  15. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Hi Joe, yes itís EVS and very smooth and yes Iím...

    Hi Joe, yes itís EVS and very smooth and yes Iím still in Mooroolbark.

    Cheers,
    Peter
  16. Replies
    5
    Views
    150

    Yep, like everyone has already said, go to...

    Yep, like everyone has already said, go to TimberZoo

    Cheers Peter
  17. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: The VL150 did everything i wanted it to do but i...

    The VL150 did everything i wanted it to do but i had always wanted a VL200 and not long after getting the VL150 my mum passed away and i got the new lathe with money from her. It was just bad timing...
  18. Replies
    6
    Views
    783

    SOLD: SOLD. Hope you enjoy it Jonny. Cheers...

    SOLD.

    Hope you enjoy it Jonny.


    Cheers Peter
  19. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Hi Joe, Iím selling as I got a VL200 and donít...

    Hi Joe, Iím selling as I got a VL200 and donít need two Vicmarc lathes. The thread is 30/3.5mm which is on all Vicmarc regards of the model. I really think that what Iím asking is a good price but...
  20. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Yes it is Joe. Cheers, Peter

    Yes it is Joe.

    Cheers,
    Peter
  21. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: I would really like to sell this lathe as I have...

    I would really like to sell this lathe as I have already taken delivery of my new one so I'll drop the price to $2800 or best offer.

    Cheers,

    Peter
  22. Replies
    6
    Views
    783

    SOLD: Price has been dropped to $600. Cheers, Peter

    Price has been dropped to $600.

    Cheers,
    Peter
  23. Replies
    6
    Views
    783

    SOLD: I'm in Mooroolbark. Cheers Peter

    I'm in Mooroolbark.

    Cheers Peter
  24. Replies
    6
    Views
    783

    SOLD: Hare & Forbes Drum Sander

    I am selling my Hafco 16/32 drum sander. This machine is in great condition and I am selling as I require a wider unit.
    I believe they are currently selling new for around $1300 and I am also...
  25. Replies
    18
    Views
    1,279

    SOLD: Vicmarc VL150

    I am selling my VL150 which is in excellent condition. A breakdown of what is for sale is the VL150 (new cost $3100), Vicmarc Stand (new cost approx $400), VL150 250mm extension bed (new cost $220),...
  26. So does that mean you get a better cut/finish...

    So does that mean you get a better cut/finish with curly tight grain timber?

    Cheers Peter
  27. Replies
    12
    Views
    1,256

    SOLD: Hi Ric, i will be driving up to Sydney next...

    Hi Ric, i will be driving up to Sydney next Monday and would be able to pick up early afternoon on the Monday. Does this suit you and maybe we can discuss in more detail with a PM.

    Cheers Peter
  28. Carbatec vs Sherwood spiral head thicknesser.

    Hi all, just wondering what peoples views/opinions are on the these two bench top thicknessers.
    Pricing is similar but the Carbatec replacement cutters are easy to get and relatively inexpensive. ...
  29. Replies
    16
    Views
    689

    Buy Australian made Vicmarc, they are fantastic...

    Buy Australian made Vicmarc, they are fantastic and as was previously said buy from Timberbits.

    Cheers Peter
  30. Replies
    11
    Views
    793

    Yep, Festool rail guide square and i find it's...

    Yep, Festool rail guide square and i find it's very accurate.

    Cheers Peter
  31. Replies
    3
    Views
    309

    SOLD: Sold

    Sold
  32. Replies
    3
    Views
    309

    SOLD: No problem at all, thanks. PM on it's way.

    No problem at all, thanks.

    PM on it's way.
  33. Replies
    3
    Views
    309

    SOLD: Stanley 4, Stanley 3, Stanley 78

    I have a Stanley No3 with Veritas A2 Blade. The plane has some staining on the sole but is otherwise in good condition. The blade alone is worth $70 new and I'm asking $40 including postage.
    ...
  34. Sure can, some if the old red gum posts come up...

    Sure can, some if the old red gum posts come up beautifully.

    Cheers Peter
  35. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Just the GMC Delta sander left at $20 including...

    Just the GMC Delta sander left at $20 including postage.

    Cheers,
    Peter
  36. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA PM sent. Cheers, Peter

    PM sent.

    Cheers,
    Peter
  37. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA PM sent. Cheers, Peter

    PM sent.

    Cheers,

    Peter
  38. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Last price drop on the sanders. Take another $10...

    Last price drop on the sanders. Take another $10 off each.

    Cheers,
    Peter
  39. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Router is sold. Sanders still available :U ...

    Router is sold.

    Sanders still available :U

    Cheers, Peter
  40. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Yes itís a 1/4Ē collect. I probably should have...

    Yes itís a 1/4Ē collect. I probably should have said that in the description.
    Sorry about that.

    Cheers,
    Peter
  41. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Price drop. Cheers, Peter

    Price drop.

    Cheers,
    Peter
  42. Replies
    3
    Views
    536

    VICTORIA Sold

    Sold
  43. Replies
    6
    Views
    1,029

    SOLD: Sold

    Sold
  44. Replies
    12
    Views
    1,247

    VICTORIA Router and 3 Sanders

    SOLD Makita 1hp 1/4" router. This router is a beauty "Made in Japan" and is going strong but I no longer need it. Asking $70 including postage. Price dropped to $50

    501249501250501251


    SOLD...
  45. Replies
    6
    Views
    1,029

    SOLD: Thanks Steve. Cheers

    Thanks Steve.

    Cheers
  46. Replies
    3
    Views
    536

    VICTORIA Thanks Matt, Iíll send you a PM to arrange...

    Thanks Matt, Iíll send you a PM to arrange delivery.

    Cheers,
    Peter
  47. Replies
    6
    Views
    1,029

    SOLD: Thanks Steve, Iíll send you a PM to arrange...

    Thanks Steve, Iíll send you a PM to arrange delivery.

    Cheers,
    Peter
  48. Replies
    3
    Views
    536

    VICTORIA Pen Blank Drilling Centre Vice

    Selling a Pen Blank Drilling Centre Vice that I no long use. Excellent condition and I am ask $40 including postage within Aust.

    501144501145501146

    Cheers,
    Peter
  49. Replies
    6
    Views
    1,029

    SOLD: Two Cherry chisel set

    I am selling a set of 5 German Two Cherry chisel including leather roll. These are great chisels and just need a bit of a clean and honing.

    I'm asking $120 including postage to anywhere in...
  50. SOLD: Come on Brandon, stop putting up this stunning...

    Come on Brandon, stop putting up this stunning timber.
    I take #4 please and collect it next week with the other purchase.

    Thanks Peter
Results 1 to 50 of 404
Page 1 of 9 1 2 3 4